Mina recensioner och boktips

21. maj, 2019

Noll fantasi, noll inspiration, noll vilja detta får bli mina ursäkter till att jag inte bloggat sedan februari. Men det är väl sant att känna sig lite blockerad kan väl vem som helst göra till och från så får fira att jag tryckt mig igenom blockaden äntligen och känner mig fylld av ny energi och kämpa glöd. 

Denna recension kommer vara som en hyllning till oss flickor, tjejer, kvinnor, fruntimmer oavsett vad man vill kalla sig så har har vi alla någongång i livet kännt oss utsatta, förminskade, instängda, misshandlade fysiskt eller psykiskt av någon man någon gång i livet och kan med säkerhet känna igen åtminstone vissa grejer ur denna bok och det tycker jag är ett viktigt budskap att ta med sig som kvinna om man är i ett sådant förhållande eller är i processen att försöka komma över en händelse och kanske känna trygghet i att du inte är ensam. 
Så om du är kvinna i ett utsatt läge just nu, var stark, du klarar det, tro på dig själv och även om du inte tror det eller ens har viljan än. Du kommer överleva detta.

En Bur Av Guld av Camilla Läckberg

Faye är en kvinna som får en att tro att hon har allt. En snygg man, underbar dotter och pengar för att aldrig behöva oroa sig för något. Men om man tittar närmare skulle man se hur hon går under. Faye var en gång en kvinna med möjligheter, talang och stark intelligens men hon har tryckt ned allt för Jacks skull, låtit sig själv bli en kuvad kvinna, en sådan som Jack vill att hon ska vara. Men allt bubblar under ytan hennes mörka förflutna ligger där så tydligt men ändå gömt och hon kan inte glömma den hon var innan Jack. 
Då händer det värsta, Jack sviker henne. Hennes värld rämnar framför ögonen på henne och lämnar henne tom och hjälplös. Hon tvingas till att strida för att hitta tillbaka till sig själv och ta ut den hämnd som hon drömmer om. 

Denna boken är inte alls som Läckbergs tidigare böcker och jag älskade hennes tidigare böcker. Vissa mer än andra. Men denna, det går inte ens beskriva vad denna gör med en, att säga att jag satt som klistrad från första till sista sidan, blev arg, ledsen, lycklig fram och tillbaka genom hela boken. Den är magisk, olikt något annat hon skrivit. 

/E

11. feb, 2019

Snart är det alla hjärtans dag och då blomstrar kärleken från alla hörn. Man ser par som står i trappuppgångar och kysser varandra hejdå även fast man ser i deras blickar att hejdå är det sista som de vill säga till varandra.
Är man på landvetter på väg ut ur landet eller om man kanske ska hämta upp någon som anländer får man se fullt med par som slänger sig i varandras armar efter långtidsväntan, par som kysser varandra omslingrade ömsom skrattar och gråter av lycka att få se den andre igen. 
Det finns även dem som är lite till åren, som varit gifta i 25,40 eller kanske till och med 60 år och som tar det hela lite mer stillsamt även om kärleken ligger där tydligt och tryggt i sin vagga år efter år men tunnas aldrig ut. Men byggs på starkare och starkare för varje dag. Det är väl det som alla längtar och kämpar efter att få lyckas med. Att ha den där kärleken som man såg mellan sina föräldrar? Mormor och morfar? farmor och farfar? 
Men det finns även de stackare som har olycklig kärlek, obesvarad kärlek eller något som känns lite olustig bevakad kärlek. En kärlek som man känner så starkt, intensivt och beroendeframkallande men enda hållhakan är den att personen ifråga inte vet att du finns. Vet inte att du står där på andra sidan gatan och kollar in genom ditt fönster medans du gör dig i ordning för natten eller när du drar med en kille/tjej hem från en fartfylld utekväll bara för att knuffa ned hen i soffan och ta ut era lustfyllda känslor på varandra. Medans han som bevakar tittar på er och njuter av synen av dig men samtidigt känner hur besvikelsen över dina handlingar växer, att du väljer detta framför honom. 
En sådan romans har jag pratar om en gång i boken Du av Caroline Kepnes och nu ska jag prata om uppföljaren på den boken Gömda Kroppar.

 

Efter förlusten av sin älskade Beck i förra boken så har Joe kommit tillbaka med nya krafter och en ny kärlek. Amy. Fantastiskt sex, diskussioner om böcker och utflykter till kusten, livet med Amy är bättre än vad han kunde föreställa sig. Men Joe lever i en illusion av rödrosigt skimmer och en dag försvinner Amy och hon tar alla Joes första utgåvor av Philip Roth. Hon ger honom inget annat val än att följa efter henne. Han finner sig snart i Los Angeles och med ett eget facebook- konto hur hände detta? 
Joe gör vad han kan för att komma närmare Amy och döda henne. Han skaffar jobb, kontakter med personer som enligt honom själv är vidriga och äregiriga. Skådespelare. Men något sätter skäppar i hjulet för honom. Oväntade möten som ledde till en ny relation som får honom på andra tankar. Arvtagerskan Love får honom att undra om han kanske har fått en ny chans på lycka. Men han plågas av tankar på det förflutna, kan han gräva ned allt? En gång för alla?

 

Caroline Kepnes har enligt mig lyckas återigen att skriva en otrolig succé på ett hemskt ämne. Ett ämne som många helst inte vill tänka på, än mindre läsa om. Men den griper tag precis som första boken och lämnar en blottad och träffad mitt i bröstet och man ligger där andlös och flämtande i väntan på att de ska komma fler och fler historier som lämnar en lika påverkad.

 

/E

25. jan, 2019

Idag är en speciell dag då jag är med och deltar i en omslagsrealse på Serandos förbannelse skriven av Nathalie Sjögren.

Tyvärr har jag inte läst ut boken ännu men jag kan säga så mycket som att den har redan gripit tag i mig och jag har inte kommit till halva boken ännu men det är sannerligen en bok som jag rekommenderar till alla som älskar en skrämmande saga om ondska och kärlek. 

jag kommer givetvis komma med en recension när jag läst ut boken och det lär inte dröja särskilt länge då jag sitter som klistrad vid sidorna så fort tillfället gives. 


mitt betyg såhär långt är en solklart 5:a

 

/E

2. jan, 2019

Du

!
Jag vet det var otroligt längesedan jag slängde iväg ett blogginlägg nu men julrushen och att ha besök hemma tog musten ur mig. 
Men nu är det ett nytt år, nya tider och med det kommer självklart andra prioriteringar och val, har ni lovat er själva något detta året? Något som inte bara ska rinna ut i sanden efter två veckor? 
Oavsett vad ni lovat och inte hoppas jag ni haft en otroligt bra nyår och Jul, detta året kommer bli episkt! det känner jag på mig.

Idag blir det en recension på boken Du av Caroline Kepnes

Dagen när Guinevere kliver in i bokhandeln där Joe arbetar är han förlorad från första stund. Han känner ett behov av att få veta allt om henne, vad hon gör, var hon bor, vem hon är. Han bryter sig in i hennes lägenhet, stjäl hennes mobil, hackar hennes epost. Han gör allt som kärlekensregelbok specifikt säger att man inte ska göra. Joe förföljer henne vart hon än går. 
Till en början är Guinevere avvisande mot Joe men med charm, humor och intelligens börjar hon vekna och när hennes pojkvän försvinner så försvinner hennes motstånd helt för Joe verkar passa henne perfekt, en bra kille. 
Joe är anti-hjälten i denna berättelse med en riktigt skruvad personlighet och Guinevere är den målmedvetna tjejen som utnyttjar kärlek, sex och lögner för att få som hon vill.

Vill man inte läsa boken så finns även serien nu på netflix under namnet You, helt klart värd att se. 
Men boken, den är...ruskigt bra, den är läskig, spännande, passionerad och skrämmande. Helt klart något som man bara vill hålla fast vid och aldrig önskar ska ta slut. 

/ E

9. dec, 2018

"För cirka 5 000 år sedan ansåg man i Egypten att katten var en helig varelse och i staden Bubastis fanns ett tempel helgat åt den katthövdade gudinnan Bast. Vid utgrävningar har man hittat många omfattande gravplatser med mumifierade katter. Rasen abessinier liknar de tempelkatter som avbildats i egyptiska pyramider och tempel."

Det var lite om kattens historia ifrån Egypten då den var helig men allt är inte så rosa skrimrande för katten. På medeltiden ansågs katten stå i förbund med djävulen och precis som häxorna brändes katten på bål. 

Men om man ser på nutid så finns det de som jag som älskar och dyrkar kattdjuret, och vi brukar benämnas med ordet "crazy catlady". Det existerar självklart de som har nedsättande tankar om katten men de flesta om man ger katten en chans kan omvändas och se det positiva med en katt. Om man tänker bort det söta med en katt och det fluffiga så kan man bli förvånad över lojaliteten man kan få om man behandlar detta djur med välvilja, respekt och kärlek. Dessutom tar katten hand om de ohyror som vi människor inte tål, så som flugor och spindlar.

Idag ska jag recensera en bok om en katt. Har du läst Gatukatten Bob och Mitt liv med Bob, så idag kommer jag recensera Jul med Bob där vi får fortsätta att läsa om Bob James ständiga följeslagare i Norra London.

Jul med Bob av James Bowen

Året är 2010 och det är en iskall Vinter. James ser med dysterhet på den kommande helgen. Julen. Julen står för dörren och James bävar för hur det ska bli. Hälsan är klen och inga pengar för att få värme i lägenheten eller mat till varken Bob eller sig själv. Han ser inget annat väl än att trotsa kylan och ge sig ut på gatorna.

I Denna bok får vi vara med och uppleva hur James med hjälp utav Bob,vännen Belle och flera vänliga Londonbor äntligen förstår vad det speciella med Julen är och hur mycket Bob har förrändrat honom sedan han kom in i hans liv. 

Mer än så kommer jag inte avslöja men jag kan säga att denna bok precis som de innan är helt klart läsvärd. Riktig mysig och hoppfull bok att gräva ned sig i. Inget man borde tillåta sig att missa. 

/E