25. feb, 2020

stendrottningens hemlighet

Sagor. Våra tankar går med säkerthet i olika banor när vi hör det ordet. För mig så går tankarna till Astrid Lindgren och Grimms sagor. Astrid Lindgrens värld som är full av hemskheter och äventyr. Nyckelordet är väl just det, äventyr, alla vill vi uppleva äventyr stora som små. Som liten vandrade jag i skogen och fantiserade att man var i en helt annan värld, en värld full av mytologiska djur, indianer, cowboys, pirater och mycket annat man kan tänka sig, och nu... ja nu lever man sig in i denna värld genom böcker och filmer, men ibland kan man inte låta bli att drömma sig bort till en värld, världen när man var liten och hela ens tillvara var ett äventyr, en fantasi som var ens verklighet för det var så det kändes innan vuxenlivet kom och gjorde allt i sin makt för att förinta detta, ens barns underbara syn på livet. Men om man har tur så lyckas man bevara allt detta underbara som man hade och upplevde som barn i sitt hjärta.

Stendrottningens hemlighet skriven av Ingrid Tosteberg

Detta är en saga som får mig att tänka på mio min mio, full av äventyr, magi och en annan verklighet. Denna saga handlar om Oliver. Oliver är nio år och bor med sina farföräldrar när han hittar en sten uppe på vinden. Men det är inte vilken sten som helst, det är en magisk sten. Men detta är bara början.

Det var ett sant nöje att få möjlighet att läsa denna boken, en bok som fick en att tänka på mio min mio, Narnia och många andra sagor som man älskade som barn så det var verkligen helt underbart att få uppleva en saga som denna, nyutgiven i vuxenålder. Den var fantastisk och jag längtar tills del två.
Ger den en 5 i betyg .

/ E