22. okt, 2019

DRAKENS DOTTER

Magi. Är det något som ni tror på med hela erat jag? Eller är det något som ni borstar av er som barnsligt nonsens, något som man ser i film som barn och inte ägnar inte ens den ensligaste tanke att det kan existera. Jag anser och jag är medveten om att många av er kommer tycka att jag är tokig eller enbart konstig men jag anser att magi är fortfarande existerande i våran värld och om ni uppfattade mitt fortfarande så menar jag att magin.. den har vi på något sätt utvecklats ifrån genom åren. Människor har blivit allt mer cyniska, praktiska, logiska och blivit väldigt duktiga på att ignorera det som händer framför ögonen på dem. Så magin den finns där men vi ser den inte, den är avskild från oss eftersom de flesta av oss väljer att ignorera. Men vi som tror... om man tittar, verkligen tittar så kan man se den som ett skimmer som omger världen.
Men magi behöver inte innebära trolldom just, utan det kan vara de små sakerna vi gör för varandra. Att man håller upp en dörr för någon, berättar för den man älskar vad man känner även om ens partner vet det...bara för att man inte vill att ens partner ska gå genom ens en dag utan att få höra hur mycket man älskar honom/henne. Så magi är vad vi väljer att det ska vara för oss men det är också alla de själviska och hatiska uttryck och agerande som gör att magin den glöms bort mer och mer. Hat hjälper inte magin att hålla sig vid liv men kärlek å andra sidan...

 

Drakens dotter, resans början av Ulrica Edvinsson Sundin

 

Som liten bevittnar Drokina mordet på sin mor och i och med det flyr hon den magiska världen och i all hast medans hennes lillebror förtvivlat försöker hänga med tappar hon taget om honom och han faller ned och dör. Trots denna tragiska händelse tar sig Drokina till den omagiska världen och skapar sig ett liv där. Drokina får nya vänner men trots det så är hon jagad utav demoner. Rexmond är väldigt bestämd med att vilja ta med henne till sitt rike men Drokina visar stark motvilja och är inte intresserad av hans slott eller rikedom. 
Det enda Drokina vill ha är ett liv i frihet, frihet från sitt förflutna men mot hennes yttersta motvilja börjar hennes förmågor att växa sig starkare och hon måste förlita sig på Rexmond. 

Drakens Dotter, viljornas krig av Ulrica Edvinsson Sundin

OBS! För er som inte läst första varnar jag för spoilers.

Drokina befinner sig i drakdemornas rike och där hålls hon fången mot sin vilja. Mark befinner sig på den psykiatriska kliniken på stadssjukhuset eftersom han har påstått att det finns demoner i skogen. Rachel och Nicki kommer till Marks undsättning, men trots att han är fri så måste de alla hålla sig gömda från drakdemonerna men samtidigt vill de rädda Drokina. Under deras resa kommer mer och mer upp till ytan om Rachel och Nicki.

Drokina är en av de starkaste karaktärer jag har upplevt. Det är revolutionerande och uppfriskande. En stark och på inga sätt mjäkig kvinna. En av de bästa bokserierna jag läst och jag är bara i början på den, väntar ivrigt på att läsa de två sista böckerna.

 

to be continued....

/E