15. aug, 2019

Trulsan

Om jag säger att ni ska tänka tillbaka, tillbaka till tiden då ni var barn. Inte 13 eller 14 utan barn sisådär mellan 6 - 9 år. Tyckte ni om att höra historier? Att höra eran förälder med sin röst läsa upp en riktigt bra historia, en historia som rycker en med som får det att kännas som att "ja den här världen älskar jag" . Genom åren har jag haft oändligt många historier som rycker en med, inte bara ifrån barndomen utan även senare när ens förälder ansåg att man var vuxen nog att läsa själv och oj vad jag läste. 
Men idag ska jag ta med er tillbaka till en utav mina absoluta favoriter som barn.

Lilla Trulsan - Berättad och ritad av Joyce Lankester Brisley

 

Rosa Viola Iris eller Trulsan som hon kallades av sin Mormor var en liten flicka som bodde ihop med sina gamla mormor i en stuga ute på landet. Det enda som var tråkigt var att Trulsan hade inga kamrater att leka med och Mormor kunde inte jämt vara hemma och leka. Men Trulsan hade god fantasi precis som alla små flickor och lekte ihop små världar varje gång Mormor inte fanns där.

Denna bok är uppdelad i tio små berättelser om Trulsan och hennes äventyr. Detta är verkligen en bok som jag rekommenderar alla att uppleva ihop med sin lilla eller lille men även för de lite äldre som har en god dos fanatsi i behåll och älskar att uppleva små världar oavsett om de är för de små eller stora.

/E