12. aug, 2019

Varg

Semestern är över och jag är hemma sjuk och full av ny inspiration och redo för Emelie 2.0 så att säga, sedan om man kan leva upp till alla sina förväntningar som man ständigt har på sig själv det får vi se. Allt man kan göra är att kämpa. 

Vargar. Vad vet ni om det? Ja om jag tänker på enbart ordet varg så går min tankegång genast till Norrland och dess skogar fulla av djur. Vargar som man kan se som glimmande ögon i mörkret och morrande ljud i tystnaden. På film ser man allt som oftast någon stackars tjej som är ute i skogen i natten blir omringad av tusen glimmande ögon och morranden av tusen bestar, man kan se deras vassa tänder och i nästa stund hör man tjejens skrik och blodet färgar skogen den natten. Om detta stämmer med verkligheten kan jag inte svara på men även om rädslan säkert finns där som ett bultande sår så finns även en viss fascination eller hur? 

Ensamvarg - Sara Dalengren
Miriam, thrillerförfattare och bosatt ute i Hökensås med dess underbara skogar och lantliga miljö. 
Miriam kan vid första anblicken ses som söt och liten men under denna fina yts lurar en stor smak för det makabra vilket orsakar en förödande effekt på hennes kärleksliv. Men så tar hon sig an en skadad främling och hela hennes liv ställs på ända.
Jonathan, skepnadsskiftare, dömd till döden. Jonathan svävar i ovisshet varför han har fått denna dödsdom. Han fann sin fristad hos Miriam men vågar han tro på en framtid eller kommer hans förflutna finna honom?

Varghamn - Sara Dalengren
Anjas svek mot flockan får hon betala hårt för och hon finner sig själv ensam och utsatt. Hon längtar efter frihet och en stark vilja att visa sina drömmars man vad hon går för och det är dessa tankar som håller henne vid liv.
Simons tankar går allt som ofta till den vackra men dödliga Anja. Han gör vad han kan gör att få in sina tankar på annat med hård arbete och en aldrig sinande ström av tillfälliga förbindelser. Men inget tycks funka. Men så korsas deras vägar igen men Anja är inte villig att bli charmad av Simon.

Vargblod - Sara Dalengren
Stefan känner sig nedstämd och uppgiven. Hur ska han gå vidare med sitt liv när den han älskar är lycklig ihop med någon annan? Hans dröm som han burit på har krossats. Kommer han kunna skapa en ny dröm och kan han öppna sitt hjärta för någon annan?
Äntligen har Lukas ett hem. Ett hem där han trivs och blir behandlad väl. I denna flocken lever de utan rangordning och orättvisor. Men trots det är Lukas väl medveten om faran som lurar och den vetskapen sliter honom itu. Vad händer när Lukas nya vänner får reda på faran? Dessutom får reda på att det är Lukas som är orsaken till att deras framtid står på spel.

 

Detta är en trilogi inom genren Paranormal Romance och den griper verkligen tag om hjärtat på en. Speciellt på mig då den utspelar sig inte långt ifrån mina trakter och det känns alltid lite extra speciellt när det utspelar sig på en plats där man själv har varit, där man har gått i skogarna som berättelsen talar om. Så jag lyfter på hatten till Sara Dalengren som skrivit en helt underbar trilogi som jag garanterat kommer att läsa fler gånger.

/E