8. jun, 2019

Vi var en gång

Denna gången har jag fått chansen av författaren Christine Wallmofeldt att rescensera hennes e-bok "vi var en gång". Så tusen tack för denna chansen och hoppas denna rescension blir till belåtenhet.

Ylva-Li är bara barnet. Elva år. Men trots sin ringa ålder är detta en historia som riktar sig in i den vuxna världen med stora kliv. 
Ylva-Li bor ihop med sin mamma och sin mormor. Hennes Pappa är en upptäcksresande som skickar henne barnböcker. Dessa böcker öppnar upp hennes värld in i fantasin in i en värld som är helt hennes egen som känns så verkligen och intensiv att det blir svårt att skilja den verkliga världen från fantasivärlden. 
Om man ser till den verkliga världen så handlar denna historia om kärlek. Om skörhet. Om att bära sig själv genom livets alla sorger även fast man egentligen inte orkar.

Detta är en bok som inte lämnar någon oberörd. Det är en historia olik någon annan jag läst. Ylva-Li griper tag och lämnar ingen människa oberörd. Den är en bok som jag inte kunde undgå att älska eftersom den är gripande, annorlunda, mörk, hemsk och så verklig på något vis.

/E