21. maj, 2019

En bur av guld

Noll fantasi, noll inspiration, noll vilja detta får bli mina ursäkter till att jag inte bloggat sedan februari. Men det är väl sant att känna sig lite blockerad kan väl vem som helst göra till och från så får fira att jag tryckt mig igenom blockaden äntligen och känner mig fylld av ny energi och kämpa glöd. 

Denna recension kommer vara som en hyllning till oss flickor, tjejer, kvinnor, fruntimmer oavsett vad man vill kalla sig så har har vi alla någongång i livet kännt oss utsatta, förminskade, instängda, misshandlade fysiskt eller psykiskt av någon man någon gång i livet och kan med säkerhet känna igen åtminstone vissa grejer ur denna bok och det tycker jag är ett viktigt budskap att ta med sig som kvinna om man är i ett sådant förhållande eller är i processen att försöka komma över en händelse och kanske känna trygghet i att du inte är ensam. 
Så om du är kvinna i ett utsatt läge just nu, var stark, du klarar det, tro på dig själv och även om du inte tror det eller ens har viljan än. Du kommer överleva detta.

En Bur Av Guld av Camilla Läckberg

Faye är en kvinna som får en att tro att hon har allt. En snygg man, underbar dotter och pengar för att aldrig behöva oroa sig för något. Men om man tittar närmare skulle man se hur hon går under. Faye var en gång en kvinna med möjligheter, talang och stark intelligens men hon har tryckt ned allt för Jacks skull, låtit sig själv bli en kuvad kvinna, en sådan som Jack vill att hon ska vara. Men allt bubblar under ytan hennes mörka förflutna ligger där så tydligt men ändå gömt och hon kan inte glömma den hon var innan Jack. 
Då händer det värsta, Jack sviker henne. Hennes värld rämnar framför ögonen på henne och lämnar henne tom och hjälplös. Hon tvingas till att strida för att hitta tillbaka till sig själv och ta ut den hämnd som hon drömmer om. 

Denna boken är inte alls som Läckbergs tidigare böcker och jag älskade hennes tidigare böcker. Vissa mer än andra. Men denna, det går inte ens beskriva vad denna gör med en, att säga att jag satt som klistrad från första till sista sidan, blev arg, ledsen, lycklig fram och tillbaka genom hela boken. Den är magisk, olikt något annat hon skrivit. 

/E