2. jan, 2019

Du

!
Jag vet det var otroligt längesedan jag slängde iväg ett blogginlägg nu men julrushen och att ha besök hemma tog musten ur mig. 
Men nu är det ett nytt år, nya tider och med det kommer självklart andra prioriteringar och val, har ni lovat er själva något detta året? Något som inte bara ska rinna ut i sanden efter två veckor? 
Oavsett vad ni lovat och inte hoppas jag ni haft en otroligt bra nyår och Jul, detta året kommer bli episkt! det känner jag på mig.

Idag blir det en recension på boken Du av Caroline Kepnes

Dagen när Guinevere kliver in i bokhandeln där Joe arbetar är han förlorad från första stund. Han känner ett behov av att få veta allt om henne, vad hon gör, var hon bor, vem hon är. Han bryter sig in i hennes lägenhet, stjäl hennes mobil, hackar hennes epost. Han gör allt som kärlekensregelbok specifikt säger att man inte ska göra. Joe förföljer henne vart hon än går. 
Till en början är Guinevere avvisande mot Joe men med charm, humor och intelligens börjar hon vekna och när hennes pojkvän försvinner så försvinner hennes motstånd helt för Joe verkar passa henne perfekt, en bra kille. 
Joe är anti-hjälten i denna berättelse med en riktigt skruvad personlighet och Guinevere är den målmedvetna tjejen som utnyttjar kärlek, sex och lögner för att få som hon vill.

Vill man inte läsa boken så finns även serien nu på netflix under namnet You, helt klart värd att se. 
Men boken, den är...ruskigt bra, den är läskig, spännande, passionerad och skrämmande. Helt klart något som man bara vill hålla fast vid och aldrig önskar ska ta slut. 

/ E