9. dec, 2018

Jul med Bob

"För cirka 5 000 år sedan ansåg man i Egypten att katten var en helig varelse och i staden Bubastis fanns ett tempel helgat åt den katthövdade gudinnan Bast. Vid utgrävningar har man hittat många omfattande gravplatser med mumifierade katter. Rasen abessinier liknar de tempelkatter som avbildats i egyptiska pyramider och tempel."

Det var lite om kattens historia ifrån Egypten då den var helig men allt är inte så rosa skrimrande för katten. På medeltiden ansågs katten stå i förbund med djävulen och precis som häxorna brändes katten på bål. 

Men om man ser på nutid så finns det de som jag som älskar och dyrkar kattdjuret, och vi brukar benämnas med ordet "crazy catlady". Det existerar självklart de som har nedsättande tankar om katten men de flesta om man ger katten en chans kan omvändas och se det positiva med en katt. Om man tänker bort det söta med en katt och det fluffiga så kan man bli förvånad över lojaliteten man kan få om man behandlar detta djur med välvilja, respekt och kärlek. Dessutom tar katten hand om de ohyror som vi människor inte tål, så som flugor och spindlar.

Idag ska jag recensera en bok om en katt. Har du läst Gatukatten Bob och Mitt liv med Bob, så idag kommer jag recensera Jul med Bob där vi får fortsätta att läsa om Bob James ständiga följeslagare i Norra London.

Jul med Bob av James Bowen

Året är 2010 och det är en iskall Vinter. James ser med dysterhet på den kommande helgen. Julen. Julen står för dörren och James bävar för hur det ska bli. Hälsan är klen och inga pengar för att få värme i lägenheten eller mat till varken Bob eller sig själv. Han ser inget annat väl än att trotsa kylan och ge sig ut på gatorna.

I Denna bok får vi vara med och uppleva hur James med hjälp utav Bob,vännen Belle och flera vänliga Londonbor äntligen förstår vad det speciella med Julen är och hur mycket Bob har förrändrat honom sedan han kom in i hans liv. 

Mer än så kommer jag inte avslöja men jag kan säga att denna bok precis som de innan är helt klart läsvärd. Riktig mysig och hoppfull bok att gräva ned sig i. Inget man borde tillåta sig att missa. 

/E