20. nov, 2018

Färjan

Julen närmar sig med stormsteg och jag börjar känna hur julkänslan kittlar upp från fötterna och sprider sig i kroppen när jag sitter här och skriver med en mugg med varm glögg, pepparkakor och julmusik som sprider sig i rummet. Kan det bli bättre?! Enda man väntar på nu är att det ska bli kallare ute så att man kan dra på sig raggsockar, vinterskor, vinterjacka, mössa, vantar, halsduk och en hel massvis med snö som glittrar på marken. 

Men nog om Julen, idag så bjuder jag på något helt annat än Julen, Idag så blir det en skräckroman av Mats Strandberg, Färjan.

"I kväll ska 1 200 förväntansfulla passagerare åka på en finlandskryssning. Under 24 timmar ska de lämna vardagen bakom sig och släppa alla hämningar. Men det finns något ondskefullt ombord. Mitt i natten, mitt på Östersjön, är det omöjligt att fly. Det finns inget sätt att kontakta land."

Detta är direkt citerat från bokens baksida och enligt mig så sammanfattar det bokens anda perfekt, beskrivning av handling med en gnutta mystik och fasa.

För mig då som absolut älskar de böcker Mats Strandberg har stått bakom så var denna inget undantag, han skriver verkligen skräck på ett exemplariskt vis där man känner att "bara en sida till".
Så det enda jag kan säga är köp den, låna den, oavsett så läs den bara!

/E