20. okt, 2018

Mystiska skolan

Spöken. Vad är era åsikter kring detta ämne? Jag kan inte prata för andra men jag har alltid trott på spöken, ända sedan jag som liten sett min farmor. Att känna hennes närvaro är något jag nuförtiden är van vid, något jag förväntar mig och känner trygghet i. Men det finns även spöken som man får uppleva som inte alls inger trygghet. 
Förrutom det så är spöken något som speciellt är av stort intresse för barn och de är vad jag tror högt och fast på som låtsaskompisar kommer ifrån. Sen kan man tro vad man vill om det såklart men visst vore det logiskt? Barn är öppnare än vuxna och därför inte alls konstigt om de ser spöken, något som de flesta vuxna inte längre ser i och med att de förlorat sin öppenhet, sin fantasi och därför stängt till om den del som just gör det möjligt för dem att uppleva och se det som man normalt inte ser. 

Idag ska jag recensera en bok som riktar sig till 6-9 åringar och är väldigt lättläst men helt klart mystisk, intressant och spännande.

Mystiska skolan - spöket i dimman av Katarina Genar. Illustrationer av Alexander Jansson.

Denna bok handlar om vännerna Greta, Malte och Teo. De går på skolan som inte är som en vanlig skola. En skola där porten gnisslar och där man hör osynliga steg i korridoren.  Det är en plats som lärare och elever från långt tillbaka aldrig har lämnat även fast de lämnat jordelivet sedan länge. 
I denna korta historia får vi följa mer och när Greta finner ett mynt på skolgården, ett väldigt gammalt mynt. Var kommer det ifrån? Hur hamnade det här?Och vem är skuggan hon sett på skolgården? Allt detta och mer där till kommer ni får svar på när ni läser denna bok. 

Jag kommer helt klart läsa fler böcker om mystiska skolan, de är spännande även fast de är väldigt lättlästa och riktade till 6-9åringar men helt klart rolig att läsa även för mig som är 27. 

/E