12. okt, 2018

Sofi Poulsen

Idag så gästas min blogg av författaren/förläggaren Sofi Poulsen så sätt er ned, luta er tillbaka och njut för en stund av detta inlägg!


Obs! detta publicerades ursprungligen 12 September för er som läser det första gången idag.

 

Idag kom äntligen min åttonde bok hem. Med tanke på att jag debuterade för snart tre år sedan tycker jag det är en hisnande siffra. Jag har skrivit fem barnböcker och jag medverkar i tre antologier. Dessutom driver jag två förlag. Det ena heter Sofi Poulsen förlag och ger ut mina barnböcker. Det andra förlaget heter Marchetti förlag och ger ut antologier för vuxna. Båda förlagen håller sig inom fantastikens många olika genrer. Just nu håller jag att starta upp ett tredje förlag. Helt galet! Hur hamnade jag här?

 

Jag har så långt tillbaka som jag kan minnas haft lätt för att berätta. Före jag ens kunde skriva hade jag fullt av berättelser inom mig som ville komma ut. Bland det bästa jag visste var att lyssna på sagor och då helst de klassiska av bröderna Grimm eller H.C. Andersen. Jag lärde mig tidigt att läsa så när jag hade lärt mig att skriva kunde jag äntligen börja skriva ner alla berättelser som dök upp. Det blev mitt sätt att hantera livet. Jag bearbetade min vardag och hade jag inte kunnat skriva hade jag inte levt idag.

 

När jag gick i gymnasiet var jag en av få elever som fick mina alster upplästa inför klassen varje gång. Min lärare i svenska sa till mig att jag skulle bli författare. Men jag kunde inte ta det till mig. Så bra och märkvärdig var jag inte. Det hade nio år av mobbning lärt mig. Så jag har aldrig haft en dröm om att få bli författare. Det skulle dröja ungefär trettio år innan jag faktiskt var nöjd med något som jag skrivit själv.

 

Våren 2015 hittade jag av en slump en serie på sextondelar som jag skrivit för barn. Jag läste igenom allt och var för första gången nöjd med det jag hade skrivit. Tanken på att göra en bok till min dåvarande 2,5-åring dök upp. Men jag visste inte hur jag skulle göra. Jag kontaktade Nyföretagarcentrum och fick då rådet att starta ett förlag för att ge ut böcker. Många böcker. Sagt och gjort. Sex månader senare debuterade jag med min första barnbok.

 

Efter tre barnböcker utgivna och den fjärde på gång hittade jag ett till manus som var nära färdigt. Också det var jag riktigt nöjd med. Så jag skrev klart det manuset och startade mitt förlag för vuxna då det manuset var för just den målgruppen. Jag fick upp ögonen för att andra förlag gav ut antologier. I över trettio år har jag velat ge ut omarbetningar av de klassiska sagorna och nu såg jag en möjlighet till att lyckas.

 

Våren 2017 startade jag min första novelltävling. Efter en massa blod, svett och tårar hade jag lärt mig mycket om bokförläggning och kunde stolt presentera TVÅ antologier, Grimm och Grimm Darker. Detta gav mig blodad tand och hösten 2017 utlyste jag min andra novelltävling. Denna gång på temat H.C. Andersen. Och nu idag, efter sex månaders hårt arbete, kom äntligen boken till förlaget.

 

 

Vänliga Hälsningar

Sofi

 

 

 

 

Sofi Poulsen

förläggare och författare

 

0737-471027

www.sofipoulsen.se

 

http://sofipoulsen.se/butik/h-c-andersen/

 

Du hittar mig b la på

 

Comic con Stockholm 14-16 september

 

Bokmässan Göteborg 27-30 september

Scifiworld Helsingborg 6-7 oktober


Borås 2-4 november

 

Scifiworld Stockholm 17-18 november

 

Kronobergs bokmässa Växjö 24 november

 

Kulturparken Smålands julmarknad Växjö 1-2 december