12. okt, 2018

Boktips. Kärlek.

Kärlek. Love. Rakkaus. Amare. Grádh. Cinta.  Ordet kärlek i olika länder men ändå samma grundbetydelse.  När jag sökte på ordet kärlek och dessbetydelse fann jag detta svar ” Kärlek är ett spektrum av känslor och attityder som präglas av ömhet, tillgivenhet, samhörighet och villighet till uppoffring. Kärleken kan vara riktad mot abstrakta ting som konst eller en nation, mot mer allmänna konkreta ting som naturen eller en sportklubb eller till mer specifika konkreta objekt som ens hem, ens husdjur eller en nära medmänniska, inklusive den egna personen. Kärlek i dess olika varianter är ett ofta återkommande tema inom litteratur, film och sång.”

 

Född ur elden skriven av Nora Roberts

Maggie Concannon bor i byn Clare på Irlands västkust där hon försörjer sig som glaskonstnärinna. Maggie sprudlar av hett temperament, starka åsikter och begåvning. Detta är något som den unge galleriägaren Rogan Sweeney uppmärksammar och han har bestämt sig för att Maggie Concannon och hennes konst vill han ha. Maggie och Rogans attraktion är kraftfull och lika hetsig som eld men kommer den falna lika snabbt eller kommer du kunna hålla liv i lågan?

På öppet hav skriven av Nora Roberts

Anna Spinelli är en socialarbetare och med den vetskapen kliver hon in i de adopterade brödernas Quinns liv.  Bröderna Quinn har begärt att få vårdnaden om den tio årige Seth och det är Annas jobb att bedöma om de är mogna att ta sig an den uppgiften.
Med tiden känner sig Anna mer och mer dragen till den äldste av bröderna Cam, racerföraren som återvände hem efter faderns död men hon gör vad hon kan för att lägga band på sina känslor och fokusera på sin uppgift men Cam gör det allt annat än lätt för henne.

Toscana tur och retur skriven av Åsa Hellberg

Två medelålders kvinnor en motorcykel och ett slott i Toscana. Huvudpersonen i denna berättelse är Sara Raphael, hon är en nyskild resereporter som söker inspiration till sin nästa story. Så får hon syn på en annons om ett motorcykelkonvent på ett slott i Italien. Sara känner sig genast dragen till äventyret och beslutar sig för att ta motorcykel dit men inte utan sin bästa väninna Jessica Roman känd kärleksförfattare men kommer hon kunna övertyga Jessica om att kasta klackskorna och byta ut det mot ett motorcykelställ?

Femtio nyanser av honom skriven av E.L James

Anastasia Steele litteraturstudent, naiv och oskuldsfull. Intervjun med vd:n Christian Grey lämnar henne förskräckt och rodnande av känslorna han lockar fram inom henne och dagarna efter intervjun gör hon allt för att glömma honom. Men så dyker han upp på hennes jobb och bjuder ut henne. Ana blir bara mer förskräckt när hon känner hur mycket hon vill ha honom, Christian märker detta och varnar henne flertal gånger om att komma honom nära. Ska hon strunta i passionen han väckt inom henne och hålla sitt avstånd eller ge efter och be honom att ge henne det hon vill ha.

Synda skriven av Sylvia Day

England, 1800-talet och bara några timmar innan sitt eget stundande bröllop bevittnar Jessica Tarley modig och modern Lady en sommarnatt hur den skandalöse Alistair Caulfield säljer sin kropp för pengar.
Jessica Tarley får sju passionslösa äktenskapsår och när hon finner sig själv som nybliven änka finner hon sig själv kliva ombord på Alistair Caulfields båt för en resa över Atlanten. Resan blir både märklig och händelserik. Full av passion. Vågar hon trotsa samhällets alla förväntningar på henne som kvinna och leva ut den längtan som hon vet finns inom henne.

Livet efter dig skriven av Jojo Moyes

Lou Clark och Will Traynor är så olika som två människor kan bli men ändå så är de precis vad den andra behöver. Will är bunden till en rullstol utan rörelse från nacken och nedåt och Lou är där som sällskapsdam. När Lou får veta att Will planerar att avsluta allt gör hon vad hon kan för att få honom att ändra sig och en djupare relation mellan dem båda letar sig fram och kärleken ligger som ett rosaskimmer emellan dem. Men är det tillräckligt för att han ska ändra sitt beslut.

Stolthet och fördom skriven av Jane Austen

Elizabeth Bennet är en av fem giftasvuxna systrar och Mrs Bennet gör vad hon kan för se till att hennes döttrar blir ordentligt bortgifta. Jane den söta presenterar hon för Mr Bingley med hoppet att ett giftermål kommer ligga utstakat för hennes dotter. De fattar genast tycke för varandra och uppvaktningen börjar genast ta sin gång. I och med Mr Bingley uppvaktar Jane följer även hans goda vän Mr Darcy med. Mr Darcy och Elizabeth tycker genast illa om varandra och de föses oftare ihop än vad de gillar. En dag friar Mr Darcy till Elizabeth och får ett rungande nej varför skulle de gifta sig som ogillar varandra skarpt. Men hon får ett brev från honom och plötsligt förändras allt hon trodde sig veta.

 

/E