12. okt, 2018

Deckar boktips

Deckare. Det får mig att tänka tillbaka på barndomen när man satt bänkad i tv soffan och kollade morden i midsomer med föräldrarna. Det var en serie som gjorde ett stort intryck på mig inte bara för att det var en riktigt bra serie utan att den lyckas fånga upp tittarna med spänning i rätt sorts dos nog att hålla tittarna fastbundna. Det var det som fick mig att plocka upp en deckare för första gången och spänningen fångade mig nog om möjligt ännu mera i bokform. En författare som har stor talang för att skriva deckare som jag anser aldrig har misslyckats med att ge allt i varje bok är Nora Roberts, men det finns även andra riktigt bra deckarförfattare och jag har lyckats samla ihop ännu en lista på sju boktips som jag anser är ett måste att läsa om man säger sig älska deckare mer än något annat.

 

Stöld av Babian skriven av Anna Karolina

Adnan har suttit av sin tid för grovt narkotika brott och nu oroar han sig för att skaffa stålar nog att betala av sina skulder.
Kriminalkommissarien Magnus vinglar på lagens gräns i sin strävan att haffa Adnan återigen, kommer han lyckas? Eller han kommissarien tagit sig vatten över huvudet? Inget svar är klart som det är nu men hans svaghet för vackra kvinnor är kristallklar.
Amanda är nybliven polis, en yrkesbana hon valt av två själ, att sätta dit de som är ansvariga för hennes systers självmord en som lever utanför lagens ramar och en som är hennes överhuvud. Amanda är beredd att offra allt för att lyckas.

 

Mordet på orientexpressen skriven utav Agatha Christie

Ombord på orientexpressen reser en häpnadsväckande samling människor från Istanbul till Calais. Denna resan ska för en av passagerare bli ett abrupt slut för dennes liv. Under resans gång när tåget når bergen i Balkan fastnar de i en snöstorm och ett mord påträffas ombord på orientexpressen. Den enda ljusglimten i denna mörka händelse är att bland alla dessa människor befinner sig Hercule Poirot.

Änglamakerskan skriven utav Camilla Läckberg

Detta är en uppföljning i bokserien om polisen Patrik Hedström och författaren Erica Falck så har man inte läst de tidigare böckerna rekommenderar jag att läsa serien från början innan man ger sig på Änglamakerskan.

Ebba är tillbaka på valö sen hennes familj försvann utan något spår påsken 1974. Hon är numera vuxen och lyckligt gift med Mårten, de ska nu ge sig i kast att renovera Ebbas barndomshem till ett pensionat. Erica Falck blir varse om att Ebba är tillbaka och tar tillfället i akt att ta kontakt med Ebba för att få reda på allt om fallet som har fångat hennes intresse sedan långt tillbaka.

 

Andra andningen skriven utav Sofie Sarenbrant

Kriminalkommissarie Emma Sköld är ledig och står på plats för att heja på sin syster Josefin när startskottet för stockholm marathon går av. Emma befinner sig vid Rålambshovsparken när en kvinna upptäcks livlös vid vattnet. Det är uppenbart att det inte är ett naturligt dödsfall och Emma rycker in. Mördaren kan vara en av löparna och då befinner sig flera tusen andra i fara för sina liv även hennes egen syster.

 

Där inga ögon ser skriven utav Dag Öhrlund

Evert Truut är en butter och fördomsfull poliskommissarie och denna deckare handlar om hur han utreder cold cases ihop med den tuffa Carolina Herrera och datorgeniet Måns Schmidt. Evert är ännu inte helt övertygad att han behöver dem och de får arbeta hårdare än vad de trodde för att få över Evert på deras sida. I denna boken utreder de ett tioårigt gammalt fall på en pojke som dog. Mattias. De ska ta reda på sanningen, vad hände egentligen?

 

En nästan vanlig man skriven av Dag Öhrlund och Dan Butler

Christopher Silfverbielke är iskall, ond och hänsynslös. Men detta är inget han visar upp för omvärlden det världen ser är en charmig man med stil och smak för det goda och ljuva livet. Silfverbielke jobbar som stjärnmäklare i stureplans finansvärld. Han verkar ha allt men det är något som fattas för honom, miljoner, kokain, champagne och kvinnor räcker inte längre han behöver mer. Ihop med sina vänner Hans Ecker och Johannes Kruut börjar de en lek som bygger på spänning, poäng och att våga riskera allt. Lagen är långt utanför deras radar när deras lek resulterar inte bara i spänning och njutning utan i mord.

 

Förföljaren skriven utav Nora Roberts

Naomi har äntligen funnit sitt hem. Det är stort, speciellt för en person. Men hon vill ha det, hon ska ha det. Och hon ska göra det beboeligt igen. Naomi känner sig äntligen hemma. Hon har ändrat namn och postadress fler gånger än hon vill medje och hoppas att denna gången, denna gången ska hon kunna stanna. Men så börjar kvinnor försvinna och dyka upp misshandlade och våldtagna och hon är tillbaka till den där sommarnatten när hon skulle fylla tolv. När hon hittade kvinnan som hennes pappa kedjat fast i en jordkällare för att misshandla och våldta. Hon var bara en av många och hon en nästan tolvårig flicka avslöjar landets värsta seriemördare. Hon trodde att det var förbi att mardrömmen var över men hon hade fel. Nu får hon vara på sin vakt.

/E